Energie vergelijken Ried Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Ried? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Bekende namen zijn stroommaatschappijen zoals bijv. Eneco of Vattenfall. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Ried? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend check je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker vergelijk je de kosten per 12 maanden en de eventuele. cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina check je bruikbare info over gas, stroom en licht in Ried.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €240

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Ried? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Qurrent €250 €20,83 €1.592,50
3 jaar Qurrent €280 €7,78 €1.712,50
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.832,50

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je vlot en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Ried”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Ried:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Ried met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (in de nacht, in het weekend en nationale feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Engie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Ried? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Ried zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas geven jouw gigantische welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €179

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw toekomstige aanbieder regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Ried zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Lieren.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest betaalbare stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Ried


Stap over naar de goedkoopste energie in Ried

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Ried (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Overstapservice
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Maandelijks bijstellen
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Verbruik advies
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
3 jarig contract
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Online verbruik inzien
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Goede service
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Ried

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Ried? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je nu de voordeligste maatschappij. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Franekeradeel). Een passende maatschappij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Boijl.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Franekeradeel.