Energie vergelijken Groningen Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Groningen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn stroomaanbieders als E.ON of HVC. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Groningen? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Per energieaanbieder zie je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Hier tref je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Groningen.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €193

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Groningen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Vattenfall €170 €14,17 €1.544,85
3 jaar Vattenfall €350 €9,72 €1.664,85
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.784,85

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels de vergelijker vergelijk je rap en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Groningen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Groningen:

 1. Vandebron
 2. Huismerk Energie
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Groningen waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welke type tarief het beste is, verschilt per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Stedin.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Groningen? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Groningen zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen stunten met interessante welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €236

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie nieuwe aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het kersverse contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Groningen zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Bergambacht.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de voordeligste maatschappij voor jouw situatie. Advies: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Groningen


Ontdek de goedkoopste energie in Groningen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Groningen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
3 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Nette klantenservice
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste prijs gas
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Sympatieke service
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
1 jarig contract
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Behulpzame service
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Vriendelijke service
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Nette klantenservice
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Goede service
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Goede medewerkers
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Contract wijzigen
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Groningen

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Groningen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij makkelijk de meest goedkope gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Groningen). Een betaalbare aanbieder ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Riel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Groningen.