Energie vergelijken Rien Start met vergelijken en bespaar tot €292


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Rien? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Je hebt vast gehoord van stroomleveranciers als De Vastelastenbond of Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Rien? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Verder bepaal je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vergelijk je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van elke organisatie tref je de energiekosten per jaar en de beschikbare cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze pagina tref je bruikbare info over stroom, gas en licht in Rien.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €270

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Rien? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €120 €10 €1.592,60
3 jaar EnergieFlex €300 €8,33 €1.712,60
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.832,60

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je vlot en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Rien”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Rien:

 1. Anode Energie
 2. Energieflex
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Rien waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van de energie op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Fenor.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Rien? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Rien zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Aanbieders kunnen een aanbod doen met prachtige welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €149

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie nieuwe energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Rien zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Lies.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet nu de goedkoopste maatschappij voor jouw woning en verbruik. Hint: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Rien


Ontdek de goedkoopste energie in Rien

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Rien (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Direct overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Jaren actief
Sympatieke service
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Snel af te sluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Termijnbedrag wijzigen
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
2 jarig contract
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Groene stroom
Goede medewerkers
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
3 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Persoonlijk advies
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Snel oversluiten
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Overstapservice
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Rien

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Rien? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij binnen een paar seconden de aantrekkelijkste leverancier. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Littenseradiel). Een interessante organisatie aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Bolsward.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Littenseradiel.