Energie vergelijken Haarlem Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Haarlem? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Hierbij kun je denken aan stroommaatschappijen zoals UnitedConsumers en Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Haarlem? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Vervolgens selecteer je de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend vind je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier vergelijk je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina blader je door handige info over stroom, gas en licht in Haarlem.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €227

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Haarlem? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Green Choice €190 €15,83 €1.545,70
3 jaar Green Choice €200 €5,56 €1.665,70
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.785,70

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via de vergelijker vergelijk je razendsnel en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Haarlem”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Haarlem:

 1. DELTA
 2. MAIN Energie
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Haarlem met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Engie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Haarlem? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Haarlem is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen werken met daverende welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €217

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Haarlem zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Per jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Best.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de meest voordelige maatschappij voor jouw situatie. Suggestie: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Haarlem


Profiteer van de goedkoopste energie in Haarlem

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Haarlem (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstkorting

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Online verbruik inzien
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Sympatieke service
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Behulpzame service
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Snel oversluiten
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Tussentijds aanpassen
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Snel oversluiten
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Snel overstappen
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Vaste prijs stroom
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Goede medewerkers
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Hulp bij overstappen
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Haarlem

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, om te douchen en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Haarlem? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij binnen no-time de voordeligste gasleverancier. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Haarlem). Een aantrekkelijke organisatie achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Rockanje.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Haarlem.