Energie vergelijken Handel Start met vergelijken en bespaar tot €241


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Handel? De keuze is vandaag de dag erg groot. Bekende namen zijn leveranciers van stroom als Energieflex of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Handel? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie check je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina check je bruikbare info over stroom, gas en licht in Handel.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €192

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Handel? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €190 €15,83 €1.546,45
3 jaar Energiedirect.nl €350 €9,72 €1.666,45
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.786,45

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van onze tool vergelijk je vlot en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Handel”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Handel:

 1. Vandebron
 2. Engie
 3. Oxxio

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Handel met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Qurrent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Handel? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Handel is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders stunten met daverende welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €144

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwe energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Handel zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Bitgummole.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt in een oogopslag de aantrekkelijkste leverancier voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Handel


Stap over naar de goedkoopste energie in Handel

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Handel (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Brabant)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Nette klantenservice
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Inzicht in je verbruik
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Simpele voorwaarden
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
1 jarig contract
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
2 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Direct overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Eenvoudig afsluiten
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Goede klantenservice
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Duidelijke voorwaarden
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
2 jarig contract
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Persoonlijk advies
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
1 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Handel

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Handel? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je zonder moeite de voordeligste maatschappij. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Gemert-Bakel). Een interessante aanbieder kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Roswinkel.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Gemert-Bakel.