Energie vergelijken Roswinkel Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Roswinkel? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers als UnitedConsumers of Leon Zeewolde. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Roswinkel? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Verder kies je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker ontdek je de kosten op jaarbasis en de beschikbare cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Hier lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Roswinkel.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €225

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Roswinkel? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Green Choice €130 €10,83 €1.594,15
3 jaar Green Choice €290 €8,06 €1.714,15
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.834,15

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je rap en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Roswinkel”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Roswinkel:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Roswinkel waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke type tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van de stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over De Vastelastenbond.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Roswinkel? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Roswinkel is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders bieden vaak goede welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €290

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je toekomstige energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Roswinkel zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Loosbroek.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest betaalbare energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Roswinkel


Overstappen naar de goedkoopste energie in Roswinkel

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Roswinkel (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
2 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
2 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Simpele voorwaarden
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Maandelijks bijstellen
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Behulpzame service
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Sympatieke service
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Verbruik advies
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Flexibele gasprijs
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Roswinkel

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Roswinkel? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij direct de meest betaalbare leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Emmen). Een geschikte organisatie gevonden? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Breezand.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Emmen.