Energie vergelijken Hantumeruitburen Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Hantumeruitburen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers zoals bijv. Vandebron of Leon Zeewolde. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Hantumeruitburen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Daarna kies je de ideale looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend ontdek je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere energieaanbieder vergelijk je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website tref je alle details over stroom, gas en licht in Hantumeruitburen.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €271

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Hantumeruitburen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Essent €230 €19,17 €1.546,65
3 jaar Essent €390 €10,83 €1.666,65
5 jaar Essent €0 €0 €1.786,65

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van de vergelijker vergelijk je gauw en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hantumeruitburen”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Hantumeruitburen:

 1. DELTA
 2. HVC
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Hantumeruitburen met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Vrijopnaam.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Hantumeruitburen? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Hantumeruitburen zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers hanteren huizenhoge welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €253

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw nieuwe maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Hantumeruitburen zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Blauwestad.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt meteen de meest voordelige stroomaanbieder voor jouw situatie. Noemenswaardig: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Hantumeruitburen


Ontdek de goedkoopste energie in Hantumeruitburen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Hantumeruitburen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Nette klantenservice
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Meerdere contracten
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Goede medewerkers
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Goede service
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Écht groen
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Vaste & variabele prijzen
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Overstapservice
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Variabele gasprijzen
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Hantumeruitburen

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Hantumeruitburen? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij makkelijk de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gastarievenuit de regio (Dongeradeel). Een passende leverancier gezien? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Rottevalle.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Dongeradeel.