Energie vergelijken Rottevalle Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Rottevalle? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn stroomaanbieders als Vrijopnaam en HVC. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Rottevalle? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de beschikbare cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina tref je alle details over gas, stroom en licht in Rottevalle.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €271

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn prijziger dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Rottevalle? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €170 €14,17 €1.594,35
3 jaar Budget Energie €330 €9,17 €1.714,35
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.834,35

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met de vergelijker vergelijk je gauw en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Rottevalle”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Rottevalle:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Rottevalle die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Energiedirect.nl.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Rottevalle? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Rottevalle zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen bieden je serieuze welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €133

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwgekozen energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Rottevalle zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Lopikerkapel.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest aantrekkelijke stroomleverancier die past bij jouw situatie. Doorslaggevend: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Rottevalle


Ontdek de goedkoopste energie in Rottevalle

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Rottevalle (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Persoonlijke service
Prominente acties

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Duidelijke voorwaarden
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Goede klantenservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Windtegoed
1 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Simpele voorwaarden
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
3 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Behulpzame service
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Snel overstappen
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Nette service
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Behulpzame service
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Rottevalle

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Rottevalle? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je zonder problemen de voordeligste gas aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Smallingerland). Een geschikte organisatie aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Breukeleveen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Smallingerland.