Energie vergelijken Hantumhuizen Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Hantumhuizen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan leveranciers van stroom zoals DELTA of NLE. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Hantumhuizen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vind je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij tref je de energiekosten per jaar en de optionele welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je alle details over gas, stroom en licht in Hantumhuizen.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €248

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Hantumhuizen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €240 €20 €1.546,70
3 jaar Eneco €400 €11,11 €1.666,70
5 jaar Eneco €0 €0 €1.786,70

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van deze website vergelijk je snel & zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Hantumhuizen”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Hantumhuizen:

 1. E.ON
 2. Huismerk Energie
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Hantumhuizen waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, in de weekenden en nationale feestdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Liander.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Hantumhuizen? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Hantumhuizen is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen geven jouw serieuze welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €279

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je toekomstige energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Hantumhuizen zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Blauwhuis.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft nu de meest aantrekkelijke aanbieder voor jou. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Hantumhuizen


Vind de goedkoopste energie in Hantumhuizen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Hantumhuizen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
3 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert ketels
Vriendelijke service
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Inzicht in je verbruik
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Simpele voorwaarden
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
1 jarig contract
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Groene energie
Contract wijzigen
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Charmante service
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Meerdere contracten
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Persoonlijk advies
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Overstaphulp
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Vriendelijke service
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Duidelijke voorwaarden
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Hantumhuizen

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Hantumhuizen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij meteen de meest voordelige gasleverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Dongeradeel). Een aantrekkelijke leverancier gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Rottum.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Dongeradeel.