Energie vergelijken Harlingen Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Harlingen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders als Engie of Pure Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Harlingen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energie. Per energieaanbieder zie je de kosten op jaarbasis en de eventuele. korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op onze website blader je door alle info over stroom, gas en licht in Harlingen.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €203

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Harlingen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Oxxio €220 €18,33 €1.547,35
3 jaar Oxxio €210 €5,83 €1.667,35
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.787,35

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Harlingen”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Harlingen:

 1. De Vastelastenbond
 2. Innova Energie
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Harlingen die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over De Vastelastenbond.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Harlingen? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Harlingen zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders bieden vaak goede welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €297

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwgekozen aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Harlingen zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Bodegraven.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest goedkope energieaanbieder die past bij jouw situatie. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Belangrijk: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Harlingen


Ontdek de goedkoopste energie in Harlingen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Harlingen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Eenvoudig afsluiten
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
1 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Flexibele of vaste prijs
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Snel overstappen
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Hulp bij overstappen
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Verschillende contracten
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

100% groen
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Charmante service
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Vaste prijs gas
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Verschillende contracten
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Persoonlijke service
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Harlingen

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Harlingen? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je binnen mum van tijd de voordeligste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Harlingen). Een voordelige maatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken s-Graveland.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Harlingen.