Energie vergelijken Hartwerd Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €243


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Hartwerd? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Je hebt vast gehoord van aanbieders van stroom zoals Engie en Greenchoice. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Hartwerd? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna ontdek je regelrecht de goedkoopste energie. Per aanbieder ontdek je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina tref je alle info over gas, stroom en licht in Hartwerd.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €237

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Hartwerd? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Engie €110 €9,17 €1.547,55
3 jaar Engie €250 €6,94 €1.667,55
5 jaar Engie €0 €0 €1.787,55

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via deze pagina vergelijk je vluchtig en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hartwerd”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Hartwerd:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Hartwerd die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Energiedirect.nl.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Hartwerd? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Hartwerd zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen hanteren doorgaans verrassende welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €194

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie toekomstige energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Hartwerd zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Boerakker.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest voordelige aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Hartwerd


Overstappen naar de goedkoopste energie in Hartwerd

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Hartwerd (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Vriendelijke service
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Online account
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Snel af te sluiten
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Eenvoudig afsluiten
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Variabele gasprijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Flexibele gasprijs
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Goede klantenservice
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Contract wijzigen
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Hartwerd

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Hartwerd? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij nu de goedkoopste gasleverancier. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Súdwest-Fryslân). Een voordelige maatschappij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken s-Gravenzande.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Súdwest-Fryslân.