Energie vergelijken Hattem Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Hattem? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan erkende stroommaatschappijen zoals De Vastelastenbond en HVC. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Hattem? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Per aanbieder zie je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Hattem.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €271

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: lange verbintenissen zijn prijziger dan kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Hattem? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €150 €12,50 €1.547,75
3 jaar Vattenfall €290 €8,06 €1.667,75
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.787,75

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hattem”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door wind of de zon. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Hattem:

 1. Vandebron
 2. Essent
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Hattem met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en met feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Fenor.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Hattem? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Hattem zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met prachtige welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €225

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwe maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Hattem zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Bolsward.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest betaalbare energieleverancier voor jou. Doorslaggevend: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Hattem


Vind de goedkoopste energie in Hattem

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu direct de goedkoopste stroom in Hattem (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
1 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Nette klantenservice
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
1 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Hulp bij overstappen
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Nette service
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Snel oversluiten
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Diverse prijsafspraken
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Vaste prijs gas
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Hattem

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, om water op te warmen en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Hattem? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je snel de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Hattem). Een interessante gasmaatschappij achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken s-Heerenberg.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Hattem.