Energie vergelijken Heerde Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Heerde? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen zoals bijv. Energieflex en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Heerde? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens kies je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend ontdek je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij ontdek je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina vind je praktische info over gas, stroom en licht in Heerde.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €181

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Heerde? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar EnergieFlex €180 €15,00 €1.548,65
3 jaar EnergieFlex €150 €4,17 €1.668,65
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.788,65

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van onze tool vergelijk je vluchtig en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Heerde”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Heerde:

 1. Energiedirect.nl
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Heerde die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Liander.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Heerde? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Heerde zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen stunten met fantastische welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €295

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Heerde zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Gelderland. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Bourtange.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt nu de meest betaalbare energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Goed om te weten: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Heerde


Overstappen naar de goedkoopste energie in Heerde

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Heerde (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Vaste prijs gas
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
2 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
2 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Snel overstappen
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Betalen in termijnen
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Vaste prijs stroom
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Snel overstappen
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Flexibele gasprijs
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Heerde

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Heerde? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij binnen mum van tijd de voordeligste gasleverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en vind de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Heerde). Een betaalbare partij achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Schalkwijk.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Heerde.