Energie vergelijken Heerenveen Start met vergelijken en bespaar tot €258


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Heerenveen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom als UnitedConsumers en Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Heerenveen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna vind je direct de goedkoopste energie. Van iedere verstrekker tref je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Advies nodig? Via deze website check je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Heerenveen.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €223

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Heerenveen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €190 €15,83 €1.548,70
3 jaar Engie €160 €4,44 €1.668,70
5 jaar Engie €0 €0 €1.788,70

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via deze website vergelijk je rap en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Heerenveen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Heerenveen:

 1. Allure Energie
 2. MAIN Energie
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Heerenveen met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Enexis.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Heerenveen? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Heerenveen is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen stunten met prachtige welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €284

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Heerenveen zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Boven-Leeuwen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest voordelige energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Heerenveen


Stap over naar de goedkoopste energie in Heerenveen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu direct de goedkoopste stroom in Heerenveen (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Behulpzame service
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Vriendelijke service
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Inzicht in je verbruik
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
2 jarig contract
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Contract wijzigen
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Sympatieke service
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
1 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Overstapservice
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
3 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Overstaphulp
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Heerenveen

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Heerenveen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je snel de meest goedkope leverancier. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Heerenveen). Een interessante maatschappij ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Schalsum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Heerenveen.