Energie vergelijken Schalsum Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Schalsum? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan stroommaatschappijen zoals Essent en Innova Energie. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Schalsum? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend selecteer je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij vergelijk je de kosten per 12 maanden en de geldende cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Via deze pagina check je handige info over stroom, gas en licht in Schalsum.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €260

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Schalsum? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Green Choice .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Duur Leverancier Korting Korting/maand 12 maanden
1 jaar Green Choice €130 €10,83 €1.596,40
3 jaar Green Choice €420 €11,67 €1.716,40
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.836,40

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels deze website vergelijk je gauw en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Schalsum”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Schalsum:

 1. E.ON
 2. HVC
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Schalsum met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Engie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Schalsum? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Schalsum zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas bieden je formidabele welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €197

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De volgende energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Schalsum zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Maren-Kessel.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt eenvoudig de voordeligste maatschappij voor jouw woning en verbruik. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Schalsum


Vind de goedkoopste energie in Schalsum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Schalsum (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Verbruik advies
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Maandelijks bijstellen
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Behulpzame service
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Vriendelijke service
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene stroom
Hulp bij overstappen
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Charmante service
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Termijnbedrag wijzigen
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Hulp bij overstappen
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Inzicht in je verbruik
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Verbruik advies
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Schalsum

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Schalsum? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij snel de meest betaalbare leverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de laagste gastarieven uit de regio (Franekeradeel). Een aantrekkelijke partij gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Burgwerd.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Franekeradeel.