Energie vergelijken Heerewaarden Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Heerewaarden? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders als Essent of NLE. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Heerewaarden? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstkorting. Advies nodig? Op onze website lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Heerewaarden.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €200

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Heerewaarden? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €200 €16,67 €1.548,75
3 jaar Energiedirect.nl €170 €4,72 €1.668,75
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.788,75

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van deze website vergelijk je rap en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Heerewaarden”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Heerewaarden:

 1. Clean Energy
 2. Energieflex
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Heerewaarden met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Verbruik je relatief veel van de energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Stedin.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Heerewaarden? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Heerewaarden is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met gigantische welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €290

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Heerewaarden zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Na een periode van een jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Bovenkarspel.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de meest aantrekkelijke maatschappij voor jouw situatie. Cruciaal: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Heerewaarden


Profiteer van de goedkoopste energie in Heerewaarden

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Heerewaarden (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
3 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Goede service
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Snel overstappen
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Groene stroom
Nette klantenservice
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Persoonlijke service
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Behulpzame service
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Vaste prijs gas
Interessante acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Meerdere contracten
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Inzicht in je verbruik
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Heerewaarden

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Heerewaarden? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je gelijk de meest betaalbare maatschappij. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Maasdriel). Een aantrekkelijke gasmaatschappij gezien? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Schardam.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Maasdriel.