Energie vergelijken Scharendijke Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €243


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Scharendijke? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Engie of Qurrent. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Scharendijke? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna tref je direct de goedkoopste energie. Van elke verstrekker vind je de energiekosten per jaar en de geldende korting voor nieuwe klanten. Is het onbekend voor jou? Hier ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Scharendijke.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €218

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Scharendijke? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €150 €12,50 €1.596,50
3 jaar Engie €120 €3,33 €1.716,50
5 jaar Engie €0 €0 €1.836,50

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via onze zoekmachine vergelijk je vlot en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Scharendijke”. Tip: filter nu ook op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Scharendijke:

 1. Budget Energie
 2. Huismerk Energie
 3. NLE

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Scharendijke waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Fenor.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Scharendijke? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Scharendijke is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders hebben gewoonlijk formidabele welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €177

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De toekomstige energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Scharendijke zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zeeland. Per jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Maria Hoop.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet meteen de goedkoopste stroomleverancier die past bij jouw situatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Scharendijke


Vind de goedkoopste energie in Scharendijke

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Scharendijke (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zeeland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Verschillende contracten
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Aangename service
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Simpele voorwaarden
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

Slimme meter
Behulpzame service
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Overstaphulp
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Contract wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Overstaphulp
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Aangename service
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Scharendijke

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Scharendijke? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij razendsnel de goedkoopste gas aanbieder. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Schouwen-Duiveland). Een aantrekkelijke maatschappij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Bussum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.