Energie vergelijken Schermerhorn Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Schermerhorn? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk hierbij aan stroom maatschappijen zoals bijv. E.ON of Fenor. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Schermerhorn? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend bepaal je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de optionele cashback-korting. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Schermerhorn.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €277

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Schermerhorn? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Qurrent €240 €20 €1.596,95
3 jaar Qurrent €210 €5,83 €1.716,95
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.836,95

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Schermerhorn”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Schermerhorn:

 1. Clean Energy
 2. Innova Energie
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Schermerhorn waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Vattenfall.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Schermerhorn? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Schermerhorn is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen hanteren fantastische welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €181

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwe energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Schermerhorn zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Na afloop van elk jaar compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Markenbinnen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt eenvoudig de voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Schermerhorn


Stap over naar de goedkoopste energie in Schermerhorn

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Schermerhorn (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Snel af te sluiten
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Direct overstappen
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Nette klantenservice
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Direct overstappen
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Betalen in termijnen
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Vriendelijke service
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Meerdere contracten
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Behulpzame service
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Schermerhorn

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor warm water en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Schermerhorn? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je in minder dan een minuut de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Schermer). Een voordelige gas leverancier achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Castricum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Schermer.