Energie vergelijken Hegelsom Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €259


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Hegelsom? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan stroomaanbieders als bijvoorbeeld Engie en Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Hegelsom? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker ontdek je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Op onze website lees je praktische info over stroom, gas en licht in Hegelsom.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €239

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Hegelsom? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Engie €160 €13,33 €1.549,30
3 jaar Engie €280 €7,78 €1.669,30
5 jaar Engie €0 €0 €1.789,30

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van onze tool vergelijk je rap en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Hegelsom”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Hegelsom:

 1. E.ON
 2. Energieflex
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Hegelsom met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder De Vastelastenbond.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Hegelsom? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Hegelsom zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers bieden namelijk enorme welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €226

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je toekomstige leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Hegelsom zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Limburg. Iedere 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Breezand.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de meest betaalbare stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Hegelsom


Overstappen naar de goedkoopste energie in Hegelsom

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Hegelsom (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Limburg)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Goede klantenservice
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Diverse prijsafspraken
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
3 jarig contract
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
2 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Maandelijks bijstellen
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Aangename service
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Online verbruik inzien
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Hulp bij overstappen
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Online account
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Hegelsom

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Hegelsom? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij meteen de meest goedkope aanbieder. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Horst aan de Maas). Een voordelige maatschappij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Scherpenisse.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Horst aan de Maas.