Energie vergelijken Scheulder Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Scheulder? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Energieflex en Greenchoice. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Scheulder? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend bepaal je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke energieaanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstbonus. Advies nodig? Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Scheulder.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €276

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn prijziger dan kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Scheulder? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Delta €130 €10,83 €1.597,15
3 jaar Delta €250 €6,94 €1.717,15
5 jaar Delta €0 €0 €1.837,15

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van onze tool vergelijk je snel & eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Scheulder”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Scheulder:

 1. Energiedirect.nl
 2. Huismerk Energie
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Scheulder met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Qurrent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Scheulder? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Scheulder zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met daverende welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €282

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De nieuwe energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Scheulder zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Limburg. Na een periode van een jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Marsum.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest betaalbare stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Scheulder


Stap over naar de goedkoopste energie in Scheulder

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Scheulder (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Goede klantenservice
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Meerdere contracten
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Goede medewerkers
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Goede medewerkers
Fikse welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Vriendelijke service
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Goede klantenservice
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Vriendelijke service
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Charmante service
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Overstapservice
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Goede medewerkers
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Scheulder

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Scheulder? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je snel de meest betaalbare leverancier. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Eijsden-Margraten). Een passende aanbieder achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Colijnsplaat.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Eijsden-Margraten.