Energie vergelijken Heijen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Heijen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij stroomleveranciers zoals Eneco of MAIN Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Heijen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna bepaal je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Per leverancier zie je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier tref je alle info over stroom, gas en licht in Heijen.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €265

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Heijen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €200 €16,67 €1.549,50
3 jaar Vattenfall €320 €8,89 €1.669,50
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.789,50

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Op basis van deze pagina vergelijk je rap en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Heijen”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Heijen:

 1. De Vastelastenbond
 2. Huismerk Energie
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Heijen die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en nationale feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Energiedirect.nl.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Heijen? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Heijen zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders geven namelijk speciale welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €247

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aanstaande energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Heijen zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Limburg. Elke 12 maanden ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Breukeleveen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de voordeligste energiemaatschappij voor jou. Hint: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Noemenswaardig: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Heijen


Ontdek de goedkoopste energie in Heijen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Heijen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Gemakkelijk oversluiten
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Betalen in termijnen
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Goede medewerkers
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Betalen in termijnen
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Goede medewerkers
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
1 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Nette klantenservice
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Tussentijds aanpassen
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
1 jaar vast of variabel
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Contract wijzigen
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Heijen

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, om water op te warmen en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Heijen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je moeiteloos de aantrekkelijkste leverancier. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Gennep). Een aantrekkelijke organisatie gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Schiedam.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Gennep.