Energie vergelijken Heiligerlee Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Heiligerlee? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroommaatschappijen als UnitedConsumers en HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Heiligerlee? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Hierna kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vind je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder check je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Heiligerlee.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €188

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Heiligerlee? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €250 €20,83 €1.549,75
3 jaar Qurrent €370 €10,28 €1.669,75
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.789,75

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via de vergelijker vergelijk je vlot en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Heiligerlee”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door wind of de zon. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Heiligerlee:

 1. Allure Energie
 2. MAIN Energie
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Heiligerlee met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Greenchoice.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Heiligerlee? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Heiligerlee is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders hanteren prachtige welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €240

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De toekomstige energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Heiligerlee zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Broek.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de meest voordelige energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Heiligerlee


Stap over naar de goedkoopste energie in Heiligerlee

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Heiligerlee (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Aangename service
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Vriendelijke service
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Termijnbedrag wijzigen
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Gemakkelijk oversluiten
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Goede klantenservice
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Vaste prijs stroom
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Verschillende contracten
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Behulpzame service
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Behulpzame service
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
3 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Nette service
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Heiligerlee

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Heiligerlee? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je binnen no-time de meest voordelige leverancier. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Oldambt). Een betaalbare aanbieder kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Schimmert.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Oldambt.