Energie vergelijken Schimmert Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Schimmert? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk maar aan stroom maatschappijen als UnitedConsumers en HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Schimmert? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna check je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker vind je de kosten per 12 maanden en de geldende korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Schimmert.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €205

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Schimmert? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar Oxxio €190 €15,83 €1.597,45
3 jaar Oxxio €310 €8,61 €1.717,45
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.837,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je snel & vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Schimmert”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Schimmert:

 1. De Vastelastenbond
 2. Essent
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Schimmert waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het grootste gedeelte van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Enexis.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Schimmert? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Schimmert is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met enorme welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €296

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De aankomende energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Schimmert zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Limburg. Na een periode van een jaar heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Mechelen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest voordelige stroomleverancier voor jouw situatie. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Advies: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Schimmert


Profiteer van de goedkoopste energie in Schimmert

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Schimmert (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Online account
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
3 jarig contract
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Goede service
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Flexibele stroomprijs
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Contract wijzigen
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Vriendelijke service
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Betalen in termijnen
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Goede medewerkers
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Schimmert

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Schimmert? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je nu de meest goedkope leverancier. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw woning (Nuth). Een goedkope organisatie ontdekt? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Cromvoirt.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Nuth.