Energie vergelijken Hekendorp Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Hekendorp? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Waarschijnlijk ken jij stroom maatschappijen als Vandebron en MAIN Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Hekendorp? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Daarna kies je de ideale looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder vergelijk je de kosten op jaarbasis en de beschikbare cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina check je praktische info over gas, stroom en licht in Hekendorp.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €203

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Hekendorp? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Budget Energie €160 €13,33 €1.550,05
3 jaar Budget Energie €110 €3,06 €1.670,05
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.790,05

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van deze website vergelijk je razendsnel en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hekendorp”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Hekendorp:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Hekendorp met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als NLE.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Hekendorp? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Hekendorp is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen hebben gewoonlijk speciale welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €158

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie aankomende aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Hekendorp zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Utrecht. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Broeksterwoude.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de aantrekkelijkste energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Let op: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Hekendorp


Vind de goedkoopste energie in Hekendorp

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Hekendorp (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Flexibele stroomprijs
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Nette service
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Online account
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Direct overstappen
Prominente acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Verschillende contracten
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Maandelijks bijstellen
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Snel overstappen
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Persoonlijke service
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Nette klantenservice
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Snel af te sluiten
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Hekendorp

Ons gasverbruik bepaalt deels de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Hekendorp? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je razendsnel de meest voordelige leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Oudewater). Een aantrekkelijke gas leverancier achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Schiphol-Rijk.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Oudewater.