Energie vergelijken Helenaveen Start met vergelijken en bespaar maar liefst €271


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Helenaveen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen zoals bijv. Vandebron en HVC. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Helenaveen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna tref je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie tref je de prijs per jaar en de optionele welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Via deze website vind je handige info over stroom, gas en licht in Helenaveen.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €234

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Helenaveen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Essent .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Essent €180 €15,00 €1.550,15
3 jaar Essent €130 €3,61 €1.670,15
5 jaar Essent €0 €0 €1.790,15

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je snel & moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Helenaveen”. Je kunt ook filteren op energie van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Helenaveen:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Helenaveen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Vattenfall.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Helenaveen? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Helenaveen is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers bieden vaak reusachtige welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €127

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie nieuwe leverancier regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Helenaveen zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Bronneger.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet direct de meest voordelige leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Cruciaal: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Helenaveen


Vind de goedkoopste energie in Helenaveen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Helenaveen (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
3 jarig contract
Goede aanbieding

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Vaste prijs gas
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Snel af te sluiten
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Overstapservice
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Verbruik advies
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Verschillende contracten
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

ENGIE app
Tussentijds aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Verbruik advies
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Gemakkelijk oversluiten
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
2 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Helenaveen

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Helenaveen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij binnen mum van tijd de voordeligste aanbieder. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Deurne). Een aantrekkelijke maatschappij gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Schokland.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Deurne.