Energie vergelijken Hellum Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Hellum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn stroommaatschappijen zoals Essent of MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Hellum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend bepaal je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend zie je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere organisatie ontdek je de energiekosten per jaar en de eventuele. cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Hier tref je bruikbare info over gas, stroom en licht in Hellum.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €175

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Hellum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €220 €18,33 €1.550,35
3 jaar Qurrent €170 €4,72 €1.670,35
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.790,35

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Hellum”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Hellum:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Hellum die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je relatief veel van de stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is best lastig om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Qurrent.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Hellum? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Hellum zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders bieden namelijk reusachtige welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €150

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en voordeligste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aanstaande energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Hellum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Is er een contractjaar verstreken, dan heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Brucht.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de goedkoopste stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Aanwijzing: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Advies: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Hellum


Vind de goedkoopste energie in Hellum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Hellum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Behulpzame service
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Direct overstappen
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Nette service
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Persoonlijk advies
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Nette service
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Goede medewerkers
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Verbruik advies
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Variabele gasprijzen
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Hellum

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Hellum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je binnen een paar seconden de aantrekkelijkste leverancier. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Slochteren). Een passende leverancier aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Schoonloo.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Slochteren.