Energie vergelijken Schoonloo Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en snel energieprijzen vergelijken in Schoonloo? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel stroomleveranciers zoals bijv. Budget Energie of HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Schoonloo? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Verder kies je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens tref je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder tref je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je handige info over gas, stroom en licht in Schoonloo.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €192

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Schoonloo? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar Oxxio €160 €13,33 €1.598,05
3 jaar Oxxio €110 €3,06 €1.718,05
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.838,05

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van deze pagina vergelijk je rap en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Schoonloo”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Schoonloo:

 1. E.ON
 2. HVC
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Schoonloo die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als De Vastelastenbond.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Schoonloo? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Schoonloo zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers hanteren doorgaans reusachtige welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €220

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwe energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Schoonloo zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Melderslo.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft eenvoudig de meest aantrekkelijke stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Schoonloo


Ontdek de goedkoopste energie in Schoonloo

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Schoonloo (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Verbruik aanpassen
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Slim besparen
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
3 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Vaste prijs gas
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Overstapservice
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Goede service
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
3 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Nette klantenservice
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Goede service
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Schoonloo

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Schoonloo? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij binnen no-time de meest goedkope maatschappij. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Aa en Hunze). Een goedkope gas leverancier achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Damwoude.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Aa en Hunze.