Energie vergelijken Hemelum Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €291


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Hemelum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals Clean Energy en Pure Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Hemelum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van elke aanbieder ontdek je de energiekosten per jaar en de eventuele. cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina blader je door alle details over gas, stroom en licht in Hemelum.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €229

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Hemelum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Energiedirect.nl €110 €9,17 €1.550,55
3 jaar Energiedirect.nl €210 €5,83 €1.670,55
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.790,55

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Hemelum”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Hemelum:

 1. E.ON
 2. Essent
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Hemelum waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Vrijopnaam.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Hemelum? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Hemelum is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met serieuze welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €215

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De aankomende energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Hemelum zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elke 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Brummen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt eenvoudig de goedkoopste stroomleverancier voor jou. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Hemelum


Stap over naar de goedkoopste energie in Hemelum

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu probleemloos de goedkoopste stroom in Hemelum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Overstaphulp
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Vriendelijke service
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Online verbruik inzien
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Verbruik advies
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Persoonlijke service
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Aangename service
Sublieme acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Hulp bij overstappen
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Overstaphulp
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Vaste & variabele prijzen
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Hemelum

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Hemelum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je binnen no-time de goedkoopste gasleverancier. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Súdwest-Fryslân). Een voordelige leverancier achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Schore.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.