Energie vergelijken Hemmen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Hemmen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan stroomleveranciers zoals bijv. Budget Energie en NLE. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Hemmen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vergelijk je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van elke verstrekker zie je de prijs per jaar en de geldende cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina blader je door rijke informatie over stroom, gas en licht in Hemmen.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €225

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Hemmen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Delta €120 €10 €1.550,60
3 jaar Delta €220 €6,11 €1.670,60
5 jaar Delta €0 €0 €1.790,60

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van onze tool vergelijk je vlot en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hemmen”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Hemmen:

 1. Budget Energie
 2. Innova Energie
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Hemmen met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Liander.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Hemmen? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Hemmen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers bieden vaak daverende welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €233

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Hemmen zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Na afloop van elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Brunssum.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest goedkope maatschappij voor jouw situatie. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Hemmen


Ontdek de goedkoopste energie in Hemmen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Hemmen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Gelderland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
1 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Overstaphulp
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
2 jaar vast of variabel
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Flexibele gasprijs
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Overstaphulp
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Gemakkelijk oversluiten
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Simpele voorwaarden
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Flexibele gasprijs
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Tussentijds aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Vriendelijke service
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Goede service
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Hemmen

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Hemmen? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij zonder moeite de meest goedkope gasmaatschappij. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Overbetuwe). Een aantrekkelijke organisatie gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Schouwerzijl.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Overbetuwe.