Energie vergelijken Schraard Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €283


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Schraard? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan stroommaatschappijen als Budget Energie of Qwint. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Schraard? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder ontdek je de prijs per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Hier ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Schraard.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €227

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Schraard? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Delta .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €220 €18,33 €1.598,35
3 jaar Delta €170 €4,72 €1.718,35
5 jaar Delta €0 €0 €1.838,35

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van de vergelijker vergelijk je vluchtig en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Schraard”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Schraard:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Schraard waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Engie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Schraard? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Schraard zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers werken met fantastische welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €195

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je toekomstige energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Schraard zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Meppel.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft ogenblikkelijk de voordeligste energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Interessant: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Schraard


Vind de goedkoopste energie in Schraard

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Schraard (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Verschillende contracten
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert ketels
Vaste prijs stroom
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Contract wijzigen
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene energie
3 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Behulpzame service
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Goede service
Prominente kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
3 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Verschillende contracten
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Charmante service
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Gemakkelijk oversluiten
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Schraard

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Schraard? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij in minder dan een minuut de meest voordelige gasleverancier. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Súdwest-Fryslân). Een voordelige maatschappij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken De Falom.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Súdwest-Fryslân.