Energie vergelijken Hemrik Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €243


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Hemrik? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Gerespecteerde organisaties zijn stroommaatschappijen zoals bijv. De Vastelastenbond en Qurrent. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Hemrik? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder check je de kosten op jaarbasis en de geldende korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Hier ontdek je bruikbare info over stroom, gas en licht in Hemrik.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €192

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Hemrik? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €140 €11,67 €1.550,70
3 jaar Vattenfall €240 €6,67 €1.670,70
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.790,70

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met deze pagina vergelijk je vlot en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Hemrik”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Hemrik:

 1. Allure Energie
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Hemrik met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van de stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Stedin.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Hemrik? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Hemrik zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden namelijk speciale welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €179

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Hemrik zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Buchten.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de meest goedkope energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Advies: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Tip: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Hemrik


Profiteer van de goedkoopste energie in Hemrik

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Hemrik (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Verschillende contracten
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Nette service
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Persoonlijke service
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Flexibele stroomprijs
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Maandelijks bijstellen
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Persoonlijke service
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Overstapservice
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Goede klantenservice
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Nette klantenservice
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Hemrik

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Hemrik? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je nu de aantrekkelijkste aanbieder. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Opsterland). Een voordelige gas leverancier achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Schuinesloot.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Opsterland.