Energie vergelijken Hensbroek Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Hensbroek? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Waarschijnlijk ken jij leveranciers van stroom zoals Clean Energy en Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Hensbroek? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens zie je direct de goedkoopste energieaanbieder. Per energieaanbieder zie je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Op onze website blader je door alle details over gas, stroom en licht in Hensbroek.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €199

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Hensbroek? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Green Choice €190 €15,83 €1.550,95
3 jaar Green Choice €290 €8,06 €1.670,95
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.790,95

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via deze pagina vergelijk je rap en probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Hensbroek”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Hensbroek:

 1. Allure Energie
 2. Engie
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Hensbroek die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het beste is, verschilt per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Cogas.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Hensbroek? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Hensbroek is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen bieden je gigantische welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €196

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en scherpste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier regelt de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Hensbroek zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Buitenkaag.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt meteen de meest betaalbare energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Hensbroek


Overstappen naar de goedkoopste energie in Hensbroek

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Hensbroek (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Goede service
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Persoonlijke service
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Overstaphulp
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Variabele gasprijzen
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Vaste prijs stroom
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Direct overstappen
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Nette klantenservice
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Hensbroek

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Hensbroek? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij razendsnel de meest goedkope gasleverancier. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenuit de regio (Koggenland). Een goedkope organisatie gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Sexbierum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Koggenland.