Energie vergelijken Heumen Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €286


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Heumen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Bekende namen zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Clean Energy en Greenchoice. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Heumen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend check je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij vind je de jaarlijkse kosten en de eventuele. cashback-korting. Is het onbekend voor jou? Via deze website vind je rijke informatie over stroom, gas en licht in Heumen.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €188

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Heumen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €190 €15,83 €1.551,70
3 jaar Energiedirect.nl €120 €3,33 €1.671,70
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.791,70

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met deze pagina vergelijk je vlot en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Heumen”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Heumen:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Heumen waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Greenchoice.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Heumen? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Heumen is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers hebben gewoonlijk sensationele welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €194

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwgekozen maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Heumen zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Buurmalsen.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt nu de meest voordelige stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Interessant: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Heumen


Profiteer van de goedkoopste energie in Heumen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu direct de goedkoopste stroom in Heumen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Slim besparen
Aangename service
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Inzicht in je verbruik
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Direct overstappen
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Direct overstappen
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Meerdere contracten
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Direct overstappen
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Overstapservice
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Heumen

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Heumen? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij gelijk de meest goedkope leverancier. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Heumen). Een voordelige gas leverancier gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Sint Geertruid.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Heumen.