Energie vergelijken Hiaure Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €229


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Hiaure? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij stroom maatschappijen zoals bijv. Budget Energie of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Hiaure? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van elke energieaanbieder vind je de prijs per jaar en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Is het onbekend voor jou? Via deze pagina tref je praktische info over gas, stroom en licht in Hiaure.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €243

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Hiaure? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Eneco €240 €20 €1.551,95
3 jaar Eneco €170 €4,72 €1.671,95
5 jaar Eneco €0 €0 €1.791,95

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Op basis van deze website vergelijk je razendsnel en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Hiaure”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Hiaure:

 1. Anode Energie
 2. HVC
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Hiaure waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij MAIN Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Hiaure? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Hiaure is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden vaak sensationele welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €262

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Hiaure zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Castelre.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt eenvoudig de aantrekkelijkste aanbieder voor jou. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Hiaure


Zo vind je de goedkoopste energie in Hiaure

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Hiaure (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert ketels
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Vaste prijs gas
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Online account
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Vriendelijke service
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Simpele voorwaarden
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Goede medewerkers
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Snel af te sluiten
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
3 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Vaste & variabele prijzen
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Goede medewerkers
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Hiaure

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Hiaure? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij makkelijk de voordeligste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Dongeradeel). Een voordelige aanbieder gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Sint Kruis.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Dongeradeel.