Energie vergelijken Hilaard Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Hilaard? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende stroomleveranciers zoals bijv. Eneco of Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Hilaard? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier check je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Hilaard.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €208

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Hilaard? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Energiedirect.nl €160 €13,33 €1.552,30
3 jaar Energiedirect.nl €240 €6,67 €1.672,30
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.792,30

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels de vergelijker vergelijk je rap en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Hilaard”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Hilaard:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Hilaard waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je relatief veel van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Qurrent.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Hilaard? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Hilaard zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders geven namelijk huizenhoge welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €289

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De toekomstige aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Hilaard zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Colijnsplaat.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt nu de meest goedkope stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Noemenswaardig: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Hilaard


Stap over naar de goedkoopste energie in Hilaard

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Hilaard (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Direct overstappen
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Termijnbedrag wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Behulpzame service
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Flexibele stroomprijs
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Vaste prijs gas
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Online verbruik inzien
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Online verbruik inzien
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Persoonlijke service
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Hilaard

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Hilaard? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij meteen de goedkoopste gasmaatschappij. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Littenseradiel). Een interessante aanbieder gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Sint Philipsland.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Littenseradiel.