Energie vergelijken Hindeloopen Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Hindeloopen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Essent en Pure Energie. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Hindeloopen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker vind je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Hindeloopen.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €215

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Hindeloopen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Essent €200 €16,67 €1.552,50
3 jaar Essent €280 €7,78 €1.672,50
5 jaar Essent €0 €0 €1.792,50

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van onze tool vergelijk je vlot en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hindeloopen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Hindeloopen:

 1. Clean Energy
 2. Innova Energie
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Hindeloopen met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Vrijopnaam.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Hindeloopen? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Hindeloopen is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders geven jouw speciale welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €214

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Hindeloopen zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Cothen.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt meteen de meest aantrekkelijke aanbieder voor jou. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Hindeloopen


Zo vind je de goedkoopste energie in Hindeloopen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu probleemloos de goedkoopste stroom in Hindeloopen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
3 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Slim besparen
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Direct overstappen
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Hulp bij overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Vaste prijs gas
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
Verschillende contracten
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Verbruik advies
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Hulp bij overstappen
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Betalen in termijnen
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Hindeloopen

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Hindeloopen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je gelijk de goedkoopste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de goedkoopste gastarievenuit de regio (Súdwest-Fryslân). Een voordelige organisatie gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Sint-Oedenrode.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.