Energie vergelijken Hinnaard Start met vergelijken en bespaar wel €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Hinnaard? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan stroommaatschappijen als Vrijopnaam en Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Hinnaard? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend tref je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder tref je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke welkomstkorting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je handige info over stroom, gas en licht in Hinnaard.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €222

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Hinnaard? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Eneco €210 €17,50 €1.552,55
3 jaar Eneco €290 €8,06 €1.672,55
5 jaar Eneco €0 €0 €1.792,55

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van de vergelijker vergelijk je supersnel en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Hinnaard”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Hinnaard:

 1. De Vastelastenbond
 2. Essent
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Hinnaard met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Liander.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Hinnaard? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Hinnaard zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders stunten met enorme welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €284

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Hinnaard zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Creil.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt meteen de voordeligste stroom maatschappij voor jouw situatie. Let op: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Hinnaard


Stap over naar de goedkoopste energie in Hinnaard

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Hinnaard (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Aangename service
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Goede medewerkers
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Aangename service
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Verschillende contracten
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Goede service
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
3 jarig contract
Goede aanbieding

logo engie

Engie

CO2 beperkt
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Goede service
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Vaste prijs gas
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Verbruik advies
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Hinnaard

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, om water op te warmen en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Hinnaard? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je razendsnel de meest voordelige aanbieder. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Littenseradiel). Een voordelige leverancier ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Sintjohannesga.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Littenseradiel.