Energie vergelijken Hitzum Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Hitzum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Clean Energy of Innova Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Hitzum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna vind je regelrecht de goedkoopste energie. Van iedere energieaanbieder ontdek je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstpremie. Advies nodig? Op onze website lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Hitzum.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €207

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Hitzum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Oxxio €230 €19,17 €1.552,65
3 jaar Oxxio €310 €8,61 €1.672,65
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.792,65

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met onze tool vergelijk je vluchtig en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Hitzum”. Daarnaast kun je sorteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Hitzum:

 1. Energiedirect.nl
 2. Energieflex
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Hitzum waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van de stroom rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Stedin.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Hitzum? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Hitzum zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders hebben gewoonlijk sublieme welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €242

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De volgende maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De vernieuwde prijsafspraak zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Hitzum zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Cruquius.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de meest betaalbare maatschappij voor jouw situatie. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Hitzum


Stap over naar de goedkoopste energie in Hitzum

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Hitzum (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Maandelijks bijstellen
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Variabele stroomprijzen
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
3 jaar vast of variabel
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Goede medewerkers
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Tussentijds aanpassen
Interessante acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Verbruik advies
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
3 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Persoonlijke service
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

ENGIE app
Behulpzame service
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Goede klantenservice
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Behulpzame service
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Hitzum

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Hitzum? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je meteen de goedkoopste gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Franekeradeel). Een geschikte gasmaatschappij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Sittard.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Franekeradeel.