Energie vergelijken Hollandscheveld Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Hollandscheveld? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van aanbieders van stroom als Eneco of Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Hollandscheveld? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna zie je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier check je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Hier lees je alle info over stroom, gas en licht in Hollandscheveld.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €256

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Hollandscheveld? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar NLE €190 €15,83 €1.553,20
3 jaar NLE €420 €11,67 €1.673,20
5 jaar NLE €0 €0 €1.793,20

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van deze pagina vergelijk je vluchtig en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Hollandscheveld”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van wind of de zon. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Hollandscheveld:

 1. E.ON
 2. Huismerk Energie
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Hollandscheveld waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder De Vastelastenbond.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Hollandscheveld? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Hollandscheveld zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders stunten met interessante welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €224

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwgekozen maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Hollandscheveld zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Na een periode van een jaar compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Damwoude.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt meteen de meest goedkope stroomleverancier voor jouw situatie. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Hollandscheveld


Vind de goedkoopste energie in Hollandscheveld

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Hollandscheveld (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
3 jaar vast of variabel
Concurrerende acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Sympatieke service
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Flexibele gasprijs
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Contract wijzigen
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Flexibele gasprijs
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Direct overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Hulp bij overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Duidelijke voorwaarden
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Termijnbedrag wijzigen
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Vaste prijs gas
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Hollandscheveld

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Hollandscheveld? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je snel de meest betaalbare gasmaatschappij. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Hoogeveen). Een interessante aanbieder gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Slootdorp.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Hoogeveen.