Energie vergelijken Smalle Ee Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Smalle Ee? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan stroommaatschappijen zoals Anode Energie of HVC. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Smalle Ee? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder vind je de energiekosten per jaar en de optionele cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website tref je praktische info over gas, stroom en licht in Smalle Ee.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €193

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Smalle Ee? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Green Choice .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €180 €15,00 €1.601,15
3 jaar Green Choice €410 €11,39 €1.721,15
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.841,15

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van deze pagina vergelijk je razendsnel en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Smalle Ee”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Smalle Ee:

 1. E.ON
 2. Engie
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Smalle Ee met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij UnitedConsumers.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Smalle Ee? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Smalle Ee zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders bieden vaak immense welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €146

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Smalle Ee zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Mussel.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de meest goedkope leverancier voor jou. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Smalle Ee


Ontdek de goedkoopste energie in Smalle Ee

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Smalle Ee (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Online account
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Contract wijzigen
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
2 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Simpele voorwaarden
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Flexibele of vaste prijs
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
1 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Flexibele stroomprijs
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Goede klantenservice
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Direct overstappen
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Online account
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Flexibele of vaste prijs
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Betalen in termijnen
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Smalle Ee

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Smalle Ee? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je binnen no-time de meest betaalbare leverancier. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Smallingerland). Een betaalbare organisatie kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Den Horn.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Smallingerland.