Energie vergelijken Holwerd Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Holwerd? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan aanbieders van stroom zoals Vrijopnaam en Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Holwerd? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per aanbieder tref je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je bruikbare info over stroom, gas en licht in Holwerd.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €180

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Holwerd? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Budget Energie €120 €10 €1.553,60
3 jaar Budget Energie €180 €5,00 €1.673,60
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.793,60

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met de vergelijker vergelijk je gauw en probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Holwerd”. Je kunt ook filteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Holwerd:

 1. E.ON
 2. Essent
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Holwerd die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Fenor.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Holwerd? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Holwerd zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders bieden je immense welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €181

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De volgende maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Holwerd zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in De Goorn.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet meteen de meest voordelige aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Holwerd


Vind de goedkoopste energie in Holwerd

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Holwerd (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Online account
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Levert panelen
Charmante service
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste prijs gas
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Verbruik advies
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
1 jarig contract
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Persoonlijke service
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Contract wijzigen
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Flexibele of vaste prijs
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Termijnbedrag wijzigen
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
1 jarig contract
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Holwerd

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Holwerd? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je snel de meest voordelige gas aanbieder. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw woning (Dongeradeel). Een aantrekkelijke aanbieder aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Snakkerburen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Dongeradeel.