Energie vergelijken Snakkerburen Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Snakkerburen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroomaanbieders als UnitedConsumers of NLE. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Snakkerburen? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij vergelijk je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Op onze website vind je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Snakkerburen.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €191

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn prijziger dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Snakkerburen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €210 €17,50 €1.601,30
3 jaar Energiedirect.nl €120 €3,33 €1.721,30
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.841,30

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van deze pagina vergelijk je rap en probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Snakkerburen”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Snakkerburen:

 1. E.ON
 2. HVC
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Snakkerburen met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder Liander.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Snakkerburen? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Snakkerburen zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met prachtige welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €190

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De nieuwgekozen aanbieder regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Snakkerburen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Naarden.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft meteen de meest goedkope energiemaatschappij voor jou. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Snakkerburen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Snakkerburen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Snakkerburen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
1 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Goede klantenservice
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Behulpzame service
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Snel overstappen
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Goede medewerkers
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
1 jarig contract
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Contract wijzigen
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Verschillende contracten
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Charmante service
Fikse welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Variabele stroomprijzen
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Snakkerburen

Gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Snakkerburen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je vandaag nog de meest goedkope leverancier. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Leeuwarden). Een geschikte organisatie gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Den Velde.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Leeuwarden.