Energie vergelijken Hoogblokland Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en gauw energieprijzen vergelijken in Hoogblokland? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen als Eneco of NLE. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Hoogblokland? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vind je meteen de goedkoopste energie. Van iedere energieaanbieder vergelijk je de kosten per 12 maanden en de optionele korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina check je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Hoogblokland.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €238

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Hoogblokland? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €210 €17,50 €1.554,05
3 jaar Engie €270 €7,50 €1.674,05
5 jaar Engie €0 €0 €1.794,05

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hoogblokland”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Hoogblokland:

 1. Budget Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Hoogblokland met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan de helft van de stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Vattenfall.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Hoogblokland? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Hoogblokland is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas bieden je speciale welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €161

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie aanstaande energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Hoogblokland zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zuid-Holland. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in De Koog.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de voordeligste stroom maatschappij voor jou. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Hoogblokland


Zo vind je de goedkoopste energie in Hoogblokland

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Hoogblokland (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Zuid-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Persoonlijk advies
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
2 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Hulp bij overstappen
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Verschillende contracten
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Overstapservice
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Snel oversluiten
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Vriendelijke service
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Vriendelijke service
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Online verbruik inzien
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Verbruik aanpassen
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Verbruik aanpassen
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Snel af te sluiten
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Hoogblokland

Gasverbruik vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Hoogblokland? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij nu de meest goedkope maatschappij. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Giessenlanden). Een passende gasmaatschappij kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Son.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Giessenlanden.