Energie vergelijken Hoogenweg Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Hoogenweg? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders als bijvoorbeeld Vrijopnaam en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Hoogenweg? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Daarna kies je de ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier ontdek je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de korting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze pagina blader je door praktische info over gas, stroom en licht in Hoogenweg.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €228

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Hoogenweg? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Vattenfall .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €250 €20,83 €1.554,25
3 jaar Vattenfall €310 €8,61 €1.674,25
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.794,25

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Hoogenweg”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Hoogenweg:

 1. Budget Energie
 2. Energieflex
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Hoogenweg met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Qurrent.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Hoogenweg? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Hoogenweg zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders geven namelijk sublieme welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €179

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Hoogenweg zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in de Lutte.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt meteen de voordeligste energiemaatschappij voor jouw situatie. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Hoogenweg


Zo vind je de goedkoopste energie in Hoogenweg

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu probleemloos de goedkoopste stroom in Hoogenweg (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Overijssel)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Variabele gasprijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Persoonlijk advies
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Goede klantenservice
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Flexibele stroomprijs
Interessante acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Contract wijzigen
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Betalen in termijnen
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Variabele gasprijzen
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Goede klantenservice
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Vaste prijs gas
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Verbruik aanpassen
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Duidelijke voorwaarden
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Hoogenweg

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Hoogenweg? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je zonder problemen de voordeligste gasmaatschappij. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Hardenberg). Een voordelige gas leverancier gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Spaarndam.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Hardenberg.