Energie vergelijken Spaarndam Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Spaarndam? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Toonaangevende partijen zijn aanbieders van stroom zoals bijv. UnitedConsumers of Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Spaarndam? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend tref je direct de goedkoopste energie. Per aanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de beschikbare korting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier vind je handige info over gas, stroom en licht in Spaarndam.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €275

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Spaarndam? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €190 €15,83 €1.601,95
3 jaar Delta €250 €6,94 €1.721,95
5 jaar Delta €0 €0 €1.841,95

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van deze pagina vergelijk je vlot en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Spaarndam”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Spaarndam:

 1. DELTA
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Spaarndam waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij De Vastelastenbond.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Spaarndam? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Spaarndam zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders bieden vaak immense welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €276

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie toekomstige energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Spaarndam zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Elk jaar ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Nes.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt meteen de meest voordelige maatschappij die past bij jouw situatie. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Spaarndam


Zo vind je de goedkoopste energie in Spaarndam

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Spaarndam (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Vaste & variabele prijzen
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Overstapservice
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
2 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
2 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Betalen in termijnen
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Sympatieke service
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Goede medewerkers
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Overstaphulp
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Diverse prijsafspraken
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Vaste prijs gas
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Spaarndam

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Spaarndam? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je meteen de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Haarlemmerliede en Spaarnwoude). Een betaalbare organisatie gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Dieverbrug.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.