Energie vergelijken Hoogersmilde Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €286


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Hoogersmilde? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan leveranciers van stroom als Clean Energy of Greenchoice. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Hoogersmilde? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier tref je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Hoogersmilde.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €253

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn prijziger dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Hoogersmilde? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Eneco €120 €10 €1.554,35
3 jaar Eneco €330 €9,17 €1.674,35
5 jaar Eneco €0 €0 €1.794,35

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met onze tool vergelijk je vlot en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Hoogersmilde”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Hoogersmilde:

 1. De Vastelastenbond
 2. HVC
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Hoogersmilde waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij UnitedConsumers.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Hoogersmilde? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Hoogersmilde zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden vaak aantrekkelijke welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €150

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw nieuwe maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Hoogersmilde zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in De Moer.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft ogenblikkelijk de voordeligste stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Aanwijzing: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Hoogersmilde


Ontdek de goedkoopste energie in Hoogersmilde

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Hoogersmilde (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Direct overstappen
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Overstaphulp
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
2 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Variabele gasprijzen
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Goede medewerkers
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Vaste prijs gas
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Contract wijzigen
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Verbruik advies
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Nette service
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Hoogersmilde

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, om te douchen en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Hoogersmilde? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je binnen een paar seconden de goedkoopste maatschappij. Op deze website vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven voor jouw situatie (Midden-Drenthe). Een voordelige maatschappij gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Spanga.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Midden-Drenthe.