Energie vergelijken Hoogezand Start met vergelijken en bespaar wel €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Hoogezand? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan erkende stroomaanbieders als Vandebron en Powerpeers. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Hoogezand? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend bepaal je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier zie je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare cashback-korting. Advies nodig? Op deze pagina check je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Hoogezand.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €185

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Hoogezand? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €140 €11,67 €1.554,45
3 jaar Oxxio €350 €9,72 €1.674,45
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.794,45

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met deze website vergelijk je rap en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Hoogezand”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Hoogezand:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. Vrijopnaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Hoogezand waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Vrijopnaam.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Hoogezand? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Hoogezand zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en leveringsvoorwaarden wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas werken met reusachtige welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €139

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw nieuwe energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Hoogezand zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Is er een contractjaar verstreken, dan zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in De Pol.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest aantrekkelijke maatschappij voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Goed om te weten: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Hoogezand


Profiteer van de goedkoopste energie in Hoogezand

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Hoogezand (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Persoonlijke service
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Levert panelen
Goede klantenservice
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Vaste prijs gas
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Goede klantenservice
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Online verbruik inzien
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Diverse prijsafspraken
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Aangename service
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Aangename service
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Hoogezand

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Hoogezand? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je binnen een paar seconden de meest betaalbare gasmaatschappij. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Hoogezand-Sappemeer). Een betaalbare aanbieder gevonden? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Spannum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.