Energie vergelijken Spannum Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €249


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Spannum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen zoals UnitedConsumers en MAIN Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Spannum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend tref je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie vergelijk je de kosten per 12 maanden en de geldende cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door rijke informatie over stroom, gas en licht in Spannum.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €247

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Spannum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van NLE .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Duur Aanbieder Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar NLE €230 €19,17 €1.602,15
3 jaar NLE €290 €8,06 €1.722,15
5 jaar NLE €0 €0 €1.842,15

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Middels onze zoekmachine vergelijk je supersnel en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Spannum”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van wind of de zon. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Spannum:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Spannum waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt per situatie.

Gebruik je relatief veel van de energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Energiedirect.nl.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Spannum? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Spannum is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers hanteren gigantische welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €131

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De toekomstige maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Spannum zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Nibbixwoud.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de meest betaalbare stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Spannum


Profiteer van de goedkoopste energie in Spannum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Spannum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Nette service
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Jaren actief
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Vaste & variabele prijzen
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

NL windenergie
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Snel overstappen
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Nette klantenservice
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
1 jarig contract
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Online verbruik inzien
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Online account
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Vaste prijs stroom
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Spannum

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Spannum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je snel & overzichtelijk de meest voordelige gas aanbieder. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en check de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Littenseradiel). Een interessante aanbieder gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Dinxperlo.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Littenseradiel.