Energie vergelijken Hooghalen Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €261


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Hooghalen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij stroomleveranciers als bijvoorbeeld UnitedConsumers en MAIN Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Hooghalen? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van iedere energieaanbieder vind je de jaarlijkse kosten en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina lees je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Hooghalen.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €210

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Hooghalen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Qurrent €150 €12,50 €1.554,50
3 jaar Qurrent €360 €10 €1.674,50
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.794,50

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels deze pagina vergelijk je supersnel en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hooghalen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Hooghalen:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Hooghalen die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke type tarief het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Liander.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Hooghalen? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Hooghalen zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met verrassende welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €277

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De volgende maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Hooghalen zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in De Punt.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de goedkoopste stroomaanbieder voor jou. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Hooghalen


Ontdek de goedkoopste energie in Hooghalen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Hooghalen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Online verbruik inzien
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Online verbruik inzien
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Tussentijds aanpassen
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Flexibele gasprijs
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Online account
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Flexibele gasprijs
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
3 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Snel af te sluiten
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Goede service
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
1 jaar vast of variabel
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Hooghalen

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Hooghalen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je probleemloos de aantrekkelijkste gasleverancier. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Midden-Drenthe). Een voordelige aanbieder gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Spaubeek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Midden-Drenthe.