Energie vergelijken Hoogkarspel Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €258


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Hoogkarspel? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom als bijvoorbeeld UnitedConsumers en NLE. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Hoogkarspel? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Aansluitend selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vergelijk je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker vergelijk je de energiekosten per jaar en de optionele korting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website lees je alle info over stroom, gas en licht in Hoogkarspel.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €187

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Hoogkarspel? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Green Choice €160 €13,33 €1.554,55
3 jaar Green Choice €370 €10,28 €1.674,55
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.794,55

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met deze website vergelijk je vlot en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Hoogkarspel”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Hoogkarspel:

 1. Eneco
 2. Leon Zeewolde
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Hoogkarspel waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Enexis.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Hoogkarspel? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Hoogkarspel is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders geven namelijk reusachtige welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €222

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwgekozen energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Hoogkarspel zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in De Rijp.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de meest aantrekkelijke aanbieder die past bij jouw situatie. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Hoogkarspel


Vind de goedkoopste energie in Hoogkarspel

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu direct de goedkoopste stroom in Hoogkarspel (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Contract wijzigen
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Tussentijds aanpassen
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Snel af te sluiten
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
2 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Nette service
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Vriendelijke service
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Verschillende contracten
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
2 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Snel af te sluiten
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Overstapservice
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Gemakkelijk oversluiten
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Hoogkarspel

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, om te douchen en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Hoogkarspel? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je meteen de meest betaalbare gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Drechterland). Een passende leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Spier.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Drechterland.